Aktivni odmor

Ako vaš odmor mora uključivati ​​dozu adrenalina, onda je Omiš definitivno pravi izbor za vas.

Na širem području Omiša možete izabrati morae, rijeke, planine i svježi zrak.

Za dodatne informacije kliknite na web stranicu: Posjetite Omiš.

Na zahtjev, prije dolaska ili tijekom boravka u jednom od naših apartmana, možemo organizirati dolje navedeno za Vas.

Udaljenost od:

  • Split: 30 km

  • Zračna luka Split: 44 km

  • Dubrovnik: 200 km

  • Plitvička jezera: 277 km

  • Nacionalni park Krka: 122 km

Tematske staze

Zahvaljujući naporima lokalnih entuzijasta, broj dugih tematskih staza na području Omiša svake godine raste. Danas je u blizini nekoliko desetaka staza koje će vas odvesti – gdje god želite! Slijedeći dobro markirane staze koje vode iz samog centra Omiša u samo nekoliko sati možete doći do vrhova okolnih planina, starih gusarskih utvrda, nevjerojatnih vidikovca i brojnih čudnih sela u regiji.

Zipline

Zipline je jedna od najspektakularnijih atrakcija. Tijekom trosatne Zipline avanture, na jedinstven način doživjet ćete nevjerojatni kanjon rijeke Cetine. Više od tri sata ludog brzog klizanja niz žice duge 2 km, od kojih se neke protežu na više od 100 metara iznad zemlje, to je jedinstveno.

Pješačenje i planinarenje

Grad Omiš leži u zagrljaju tri strme planine – Omiške Dinare, Komorjaka i Mosora. Stoljećima su ove planine služile kao prirodna zaštita od neprijatelja, dok danas predstavljaju savršeno mjesto za planinarenje. Osim što nude brojne dobro označene tematske staze pogodne za rekreativne izletnike i cjelogodišnje ture, svako proljeće planine oko Omiša postaju mjesto proljetnog treking kupa – niza planinarskih / pješačkih maratona koji osim izdržljivosti testiraju Vašu snalažljivost i vještine orijentacije.

Veliki i Mali slapovi Gubavice

Kroz desetke tisuća godina rijeka Cetina je oblikovala krajolik duž svog toka – nosila je stijene, sjekla planine i polako se kretala prema moru. Tijekom tisućljetnog putovanja stvorila je jedan od najljepših kanjona u Hrvatskoj, mjesto koje skriva novo iznenađenje na svakom uglu. Dva najčudesnija su možda dva vodopada u blizini sela Zadvarje – Velika (49 m) i Mala (7m) Gubavica, posebna među stotinama drugih u svijetu po tome što možete zapravo plivati ​​pod njima. Lokacija predstavlja prekrasnu prirodnu oazu u kojoj se rijeka Cetina, samo nekoliko metara udaljena od dva moćna vodopada, na trenutak smiruje i formira lijepo jezerce za plivanje s spektakularnim pogledom na veslajuće vodene mase koje se spuštaju s gotovo 50 m iznad Vas!

Splavarenje

Rafting na rijeci Cetini je više od dva desetljeća omiljena aktivnost mnogih posjetitelja. Ono što ovu riječnu avanturu čini posebno atraktivnom jest činjenica da se ona može prilagoditi svima. Obitelji s djecom te stariji će uživat u laganom veslanju kroz netaknutu prirodu, dok će ljubitelji adrenalina krenuti drugim putem i odmjeriti snagu s nizom divljih riječnih brzaca.

Kajak

Za one koji više vole imati potpunu kontrolu dok istražuju kanjon Cetine, vožnja kajakom je pravi izbor. Kao i kod raftinga, nivo adrenalina koji ćete doživjeti u velikoj mjeri ovisit će o odabranoj ruti. Mali kajaci za jednu ili dvije osobe omogućit će vam da detaljno istražite čak i najskrovitije i osamljene dijelove kanjona.

Kanjoning

Ako doista želite doživjeti rijeku Cetinu u svom punom sjaju, nema boljeg izbora od Canyoninga – adrenalinska avantura koja kombinira planinarenje uz (i ​​kroz!) Cetinu s kupanjem pod vodopadima i savladavanjem brzaca rijeke. Canyoning će vam pružiti priliku da zaista „osjetite“ rijeku, doslovno i figurativno.

Ronjenje

Omiš i ostatak njegove rivijere krase neke od najnevjerovatnijih plaža i uvala u Dalmaciji, a mogućnosti koje nudi za ronjenje i istraživanje podvodnog svijeta su među najboljima na Jadranu. Omiš jednostavno ima sve – od plitkih podvodnih ravnica dostupnih svima, do dubokih i skrivenih zidova i hridi koje će istražiti samo najiskusniji ronioci. Na dubini od samo 3 metra nedaleko od središnje gradske plaže možete pronaći potopljenu olupinu broda iz Drugog svjetskog rata. Iskusnije ronioce zadivit će uvala Vruja koja predstavlja jedno od najboljih mjesta ronjenja u Hrvatskoj. Ovo je mjesto velikog izvora slatke vode i zbog miješanja slatke i morske vode izuzetno je bogato ribom.

Slobodno penjanje

Omiš je, između ostalog, poznat i kao jedno od prva dva mjesta za slobodno penjanje u Hrvatskoj, a ljubitelje adrenalina posebno privlači činjenica da su svi penjački putevi udaljeni samo nekoliko minuta od centra grada. Bez obzira jeste li tek početnik ili već iskusni slobodni penjač, ​​u Omišu ćete sigurno pronaći pravu penjačku rutu za Vas.

Jedrenje na dasci

Vjetar je nešto čemu se obično ne radujete dok ste na odmoru, ali vjerojatno ćete se predomisliti kada isprobate jednu od najvažnijih zabavnih aktivnosti koju možete doživjeti u Omišu.

Ako tražite jednostavno krstarenje valovima, u gradu postoji nekoliko škola jedrenja na dasci. Međutim, ako ste adrenalinski narkoman koji traži neko ekstremno uzbuđenje na vašem odmoru – ne brinite.

Izlet na neki od najljepših hrvatskih otoka

U ljetnim mjesecima možete jedriti iz gradske luke Omiš ili ušća Cetine na jedan od brojnih turističkih brodova i brodica koji nude jedan ili više jednodnevnih izleta do najpopularnijih turističkih odredišta. Svako jutro iz Omiša isplovljava nekoliko turističkih brodica prema Braču, Hvaru i drugim otocima i mjestima na obali.

hrHR